Pernah makan daun pudina fresh? Kalau saya suka letak dalam secawan teh hangat. Rasa sungguh menyegarkan! Bau pula harum semerbak bikin hilang pusing kepala! Daun pudina sangat tinggi kandungan antioksidan. Kalau ada masalah kembung perut. Sendawa tak lepas. Daun pudina boleh bantu rangsang pencernaan. Baiki balik fungsi penghadaman. Perut dan dada lebih lega dan selesa. Molekul aktif utama dalam […]
6 Kelebihan Daun Pudina (Peppermint)
Pernah makan daun pudina fresh?
Kalau saya suka letak dalam secawan teh hangat.
Rasa sungguh menyegarkan!
Bau pula harum semerbak bikin hilang pusing kepala!
Daun pudina sangat tinggi kandungan antioksidan.
Kalau ada masalah kembung perut.
Sendawa tak lepas.
Daun pudina boleh bantu rangsang pencernaan.
Baiki balik fungsi penghadaman.
Perut dan dada lebih lega dan selesa.
Molekul aktif utama dalam daun pudina ialah Menthol.
Kuasa luarbiasa Menthol ialah bantu melegakan saraf OTAK.
Sekali gus kurangkan sakit kepala, pening, migrain.
Menthol juga segarkan nafas.
Tak adalah mulut tu berbau nak bercakap dengan orang.
Kalau sakit tekak, hidung tersumbat. Selesema.
Daun pudina boleh bantu kurangkan gejala.
Kalau nak kawal selera. Nak boost metabolisma tubuh.
Kasi tubuh bakar lebihan lemak.
Berdampinglah dengan daun pudina.
Daun pudina juga bagus diambil untuk pulihkan tenaga.
Terutama setelah penat bekerja.
Lancarkan aliran darah ke seluruh tubuh dan OTAK.
Sesuai sangat ambil ketika cuaca panas.
Bantu sejukkan tubuh.
Boleh begitu?